författare och illustratör

ANNA-KAJSA HOLMBERG

Jag växte upp nära skogen men hamnade i Danmark, långt ifrån gran och tall. Där utbildade jag mig till sångare på konservatoriet. När jag träffade min man flyttade vi till Malmö och jag var tillbaka i Sverige efter 9 år i Danmark.

Tecknandet har alltid varit något enkelt och lekfullt, som jag kan plocka fram. Jag upplever att jag kan vara petig, kräsen och hård mot mig själv när jag skapar, men tecknandet flyter ovanför allt det där. För mig är tecknandet som att sjunga en liten sång som liksom blir som den blir. Pappret fylls och tillslut är det fullt.

Två barn har jag också, Sigrid och Olga. Dom vet allt om att skapa utan krav och är mina läromästare.


utbildad

MEZZOSOPRAN

Åren efter musikutbildningen har handlat mycket om opera. Mest tid har jag spenderat på Operan i Köpenhamn, men också några år i barnteaterns värld. Jag har alltid tyckt om att få vara en del av den skapande processen och vara med och utforma en föreställning. Det bästa är när man får jobba fram en karaktär eller text tillsammans i ett team. I barnbokens värld får du göra allt. Vara regissör, manusförfattare, scenograf, ljustekniker och kompositör.